Ulvilan Ajo-Opisto Ky

Teemme autokoulustasi hienon kokemuksen ja annamme Sinulle elämänkestävän ajotaidon.

Ulvilan Ajo-Opisto Ky

AM- ja A-luokat

 mopokortti

Kortin Ikävaatimus väh. 15 vuotta, koulutuksen voi aloittaa aikaisemmin. Ajo-oikeus kaksipyöräiseen mopoon. Koulutus sis. valitun määrän teoriatunteja ja ajotunteja. Valitun koulutuspaketin sisältöön vaikuttaa se, onko opiskelijalla aikaisempaa ajokorttia ja kokemusta liikenteestä moottoriajoneuvon kuljettajana. Teoriaopetukseen sisältyy mm. liikennesäännöt sekä mopon kuljettajan vastuut ja velvollisuudet, turvallisen liikenteen perusteet. Opastettujen harjoituskokeiden suorittaminen Ulvilan Ajo-Opistolla kotona opiskelun lisäksi antaa valmiuksia läpäistä teoriakokeen. Ajotunneilla harjoitellaan käsittelyä ja turvallista toimintaa liikenteen joukossa mopolla. Jokainen saa palautelomakkeen mistä näkee asiat jotka jo sujuvat ja ne, joihin pitää vielä kiinnittää huomiota omalla mopolla ajettaessa liikenteessä. Lopussa on teoriakoe sekä mopon käsittelykoe (varmistetaan mopon käsittelytaito vaaratilanteessa). AM 120 kortilla ei saa ajaa mopoautoa.

 

mopoautokortti

Kortin ikävaatimus väh. 15 vuotta, koulutuksen voi aloittaa aikaisemmin.

kotisivukuva-mopoauto_editedAjo-oikeus mopoautoon ja muihin kevyihin nelipyöriin sekä traktorimönkijöihin ->

•        Traktorin tai mönkijän kuljettamiseen tarvitaan ajokortti, jonka luokka riippuu ajoneuvoluokasta seuraavasti:

•       T-luokan ajokortti (traktori)

•       T1a- ja T1b-luokan traktorimönkijä. Ajoneuvon suurin sallittu rakenteellinen nopeus on enintään 60 km/h.

•       T3a-luokan traktorimönkijä. Ajoneuvon suurin sallittu rakenteellinen nopeus on enintään 40 km/h.

•       T2a- ja T2b-luokan traktori. Ajoneuvon suurin sallittu rakenteellinen nopeus on enintään 60 km/h.

•       AM/121-luokan ajokortti (mopoauto)

•       L6e-A luokan kevyt maantiemönkijä. Ajoneuvon suurin sallittu rakenteellinen nopeus on 45 km/h.

•       T3a-luokan traktorimönkijä. Ajoneuvon suurin sallittu rakenteellinen nopeus on enintään 40 km/h.

•       T3b-luokan traktorimönkijä. Ajoneuvon suurin sallittu rakenteellinen nopeus on yli 40 km/h, kuitenkin enintään 60 km/h.

•       B-luokan ajokortti (henkilöauto)

•       L7e-A luokan maantiemönkijä

•       L7e-B luokan maastomönkijä

T1= omamassa yli 600kg, raideväli väh. 1150mm

T3= omamassa enintään 600kg

a= nopeus max 40km/h

b= nopeus yli 40 km/h, ( max 60km/h, jos ajetaan T tai AM121 kortilla)

 

Koulutus sis. valitun määrän teoriatunteja ja ajotunteja. Valitun koulutuspaketin sisältöön vaikuttaa se, onko opiskelijalla aikaisempaa ajokorttia ja kokemusta liikenteestä moottoriajoneuvon kuljettajana. Teoriaopetukseen sisältyy mm. liikennesäännöt sekä mopoauton kuljettajan vastuut ja velvollisuudet, turvallisen liikenteen perusteet. Opastettujen harjoituskokeiden suorittaminen Ulvilan Ajo-Opistolla kotona opiskelun lisäksi antaa valmiuksia läpäistä teoriakokeen. Ajotunneilla harjoitellaan käsittelyä ja turvallista toimintaa liikenteen joukossa mopoautolla. Jokainen saa palautelomakkeen, mistä näkee asiat jotka jo sujuvat ja ne, joihin pitää vielä kiinnittää huomiota ennen ajokoetta.

 Lopussa on teoriakoe sekä ajokoe liikenteessä. AM 121 kortilla ei saa ajaa mopoa. T-ajokorttitutkinnossa ei ole liikennekoetta.

 

A1

A1 kevytmoottoripyöräkortti: Kortin ikävaatimus väh. 16 vuotta. Koulutuksen voi aloittaa aikaisemmin ja ajokortti on mahdollista saada heti ikävaatimuksen täytyttyä. Ajo-oikeus moottoripyöriin enintään 125 cm3 ja teho enintään 11 KW.

Koulutus sis. valitun määrän teoriatunteja ja ajotunteja. Valitun koulutuspaketin sisältöön vaikuttaa se, onko opiskelijalla aikaisempaa ajokorttia ja kokemusta liikenteestä moottoriajoneuvon kuljettajana. Vapaaehtoiseen teoriaopetukseen sisältyy mm. liikennesäännöt sekä moottoripyörän kuljettajan vastuut ja velvollisuudet, turvallisen liikenteen perusteet. Opastettujen harjoituskokeiden suorittaminen Ulvilan Ajo-Opistolla kotona opiskelun lisäksi antaa valmiuksia läpäistä teoriakokeen. Ajotunneilla harjoitellaan käsittelyä ja turvallista toimintaa liikenteen joukossa moottoripyörällä.  Jokainen saa palautelomakkeen, mistä näkee asiat jotka jo sujuvat ja ne, joihin pitää vielä kiinnittää huomiota ennen ajokoetta.

Lopussa on teoriakoe sekä käsittelykoe ja ajokoe liikenteessä.

A1-kortin voi suorittaa myös harjoitusluvalla. Teoriaosuus on sama kuin täydessä kurssissa, mutta ajokoulutus painottuu itseopiskeluun omalla moottoripyörällä. Kurssiin kuuluu ohjattua ajo-opetusta 4 ajotuntia koulun pyörällä, joista kaksi on käsittelykokeeseen valmistautumista sekä kokeen suorittaminen. Kaksi ajotuntia on ohjeita siihen, mitä liikennetilanteita itse pitää  harjoitella omalla moottoripyörällä. Aikaisintaan kuukauden, ja viimeistään kolmen kuukauden päästä on suoritettava ajokoe liikenteessä omalla moottoripyörällä. Harjoitusluvalla opiskelevalla pitää olla valvoja nimettynä, joka vastaa siitä, että harjoittelu etenee tavoitteiden mukaisesti  ja turvallisesti sekä sääntöjä noudattaen.

A1-harjoitusluvan voi hakea Trafin toimipisteestä, kun on suorittanut teoriakokeen, neljä ajotuntia ja käsittelykokeen! Ikävaatimus käsittelykokeeseen on 16 v. Vähintään kuukauden harjoittelun jälkeen on itse hoidettava varaukset, ajoneuvo ym. ajokokeen liikenneosioon.

HUOM! A1-kortilla voit ajaa myös mopoa ja mopoautoa.

A2 ja A

A2 moottoripyöräkortti: Ikävaatimus väh. 18 vuotta. Ajo-oikeus moottoripyöriin, joiden teho on enintään 35 KW. Voi korottaa A1-kortista (edullisempi) tai suorittaa koko koulutuksen suoraan.

A moottoripyöräkortti: Ikävaatimus väh. 24 vuotta. Ajo-oikeus rajoittamattomiin moottoripyöriin. Voi korottaa A2-kortista (edullisempi ja ikä väh. 20 vuotta) tai suorittaa koko koulutuksen suoraan.

A1 -> A2 -> A korotuskoulutukset: Voit korottaa moottoripyörän ajokorttiluokkaa seuraavaan koulutuksella (ei tutkintoa). Vaatimuksena on, että alemman luokan ajo-oikeus on ollut väh. kaksi vuotta. Koulutuksen voi aloittaa aikaisemmin.

Järjestämme koulutuksia jatkuvasti kysynnän mukaan.

 

Katso tästä hinnastomme

mopo