Koulutus järjestetään tarvittaessa jokaisen ajokorttiluokan suorittamisen yhteydessä, jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia.
Kortin Ikävaatimus väh. 15 vuotta, koulutuksen voi aloittaa aikaisemmin. Ajo-oikeus kaksipyöräiseen mopoon. Koulutus sis. valitun määrän teoriatunteja ja ajotunteja. Valitun koulutuspaketin sisältöön vaikuttaa se, onko opiskelijalla aikaisempaa ajokorttia ja kokemusta liikenteestä moottoriajoneuvon kuljettajana. Teoriaopetukseen sisältyy mm. liikennesäännöt sekä mopon kuljettajan vastuut ja velvollisuudet, turvallisen liikenteen perusteet. Opastettujen harjoituskokeiden suorittaminen Ulvilan Ajo-Opistolla kotona opiskelun lisäksi antaa valmiuksia läpäistä teoriakokeen. Ajotunneilla harjoitellaan käsittelyä ja turvallista toimintaa liikenteen joukossa mopolla. Lopussa on teoriakoe sekä mopon käsittelykoe (varmistetaan mopon käsittelytaito vaaratilanteessa). AM 120 kortilla ei saa ajaa mopoautoa.
Jokainen saa halutessaan kirjallisen palautteen asioista, joita vielä pitää kehittää liikenteessä toimiessaan mopon kuljettajana.
Tervetuloa koulutukseen, jossa oppii! Ajotunnit heti hyväksytyn teoriakokeen jälkeen (ikä ajotunneille väh.15 v. mutta teoriakokeen voi suorittaa ennen kuin täyttää 15 v.).
Keskeytämme mopokoulutukseen kuuluvat ajotunnit, kun keliolosuhteet niin vaativat. Emme vaaranna oppilaidemme turvallisuutta ajamalla liikenteessä liukkaalla tiellä (talvella) kaksipyöräisellä ajoneuvolla. Teoriaosuuden voi suorittaa ympäri vuoden.
Kortin ikävaatimus väh. 15 vuotta, koulutuksen voi aloittaa aikaisemmin.
Ajo-oikeus mopoautoon ja muihin kevyihin nelipyöriin sekä joihinkin traktorimönkijöihin.
Mikä ajokortti vaaditaan?
• Traktorin tai mönkijän kuljettamiseen tarvitaan ajokortti, jonka luokka riippuu ajoneuvoluokasta seuraavasti:
• T-luokan ajokortti (traktori) vaaditaan:
• T1b-luokan traktorimönkijä. Ajoneuvon suurin sallittu rakenteellinen nopeus on enintään 60 km/h.
• T1a ja T3a-luokan traktorimönkijä. Ajoneuvon suurin sallittu rakenteellinen nopeus on enintään 40 km/h.
• T2a- luokan traktori. Ajoneuvon suurin sallittu rankenteellinen nopeus on 40km/h tai alle.
• T2b-luokan traktori. Ajoneuvon suurin sallittu rakenteellinen nopeus on yli 60km/h.
• T3a-luokan traktorimönkijä. T3a- luokan ajoneuvoa voi ajaa sekä T- luokan, että AM-121- luokan ajokorteilla.
• AM/121-luokan ajokortti (mopoauto) vaaditaan:
• L6e-A luokan kevyt maantiemönkijä. Ajoneuvon suurin sallittu rakenteellinen nopeus on 45 km/h.
• T3a-luokan traktorimönkijä. T3a- luokan ajoneuvoa voi ajaa sekä T- luokan, että AM-121- luokan ajokorteilla.
• T3b-luokan traktorimönkijä. Ajoneuvon suurin sallittu rakenteellinen nopeus on yli 40 km/h, kuitenkin enintään 60 km/h.
• B-luokan ajokortti (henkilöauto) vaaditaan:
• L7e-A luokan maantiemönkijä
• L7e-B luokan maastomönkijä
——————————————
T1= omamassa yli 600kg, raideväli väh. 1150mm
T3= omamassa enintään 600kg
a= nopeus max 40km/h
b= nopeus yli 40 km/h, ( max 60km/h, jos ajetaan T tai AM121 kortilla)
Koulutus sis. valitun määrän teoriatunteja ja ajotunteja.
Lopussa on teoriakoe sekä ajokoe liikenteessä. AM 121 kortilla ei saa ajaa mopoa. T-ajokorttitutkinnossa ei ole liikennekoetta.
Kortin ikävaatimus väh. 16 vuotta. Koulutuksen voi aloittaa aikaisemmin ja ajokortti on mahdollista saada heti ikävaatimuksen täytyttyä. Ajo-oikeus moottoripyöriin enintään 125 cm3 ja teho enintään 11 KW.
Koulutus sis. harjoitusohjelman teoriakokeen harjoittelua varten ja väh. 5 ajotuntia.
Lopussa on teoriakoe sekä käsittelykoe ja ajokoe liikenteessä.
A1-kortin voi suorittaa myös harjoitusluvalla. Teoriaosuus on sama kuin täydessä kurssissa, mutta ajokoulutus painottuu itseopiskeluun omalla moottoripyörällä. Kurssiin kuuluu ohjattua ajo-opetusta 4 ajotuntia koulun pyörällä, joista kaksi on käsittelykokeeseen valmistautumista sekä kokeen suorittaminen. Kaksi ajotuntia on ohjeita siihen, mitä liikennetilanteita itse pitää harjoitella omalla moottoripyörällä. Aikaisintaan kuukauden, ja viimeistään kolmen kuukauden päästä on suoritettava ajokoe liikenteessä omalla moottoripyörällä. Harjoitusluvalla opiskelevalla pitää olla valvoja nimettynä, joka vastaa siitä, että harjoittelu etenee tavoitteiden mukaisesti ja turvallisesti sekä sääntöjä noudattaen.
A1-harjoitusluvan voi hakea Trafin toimipisteestä, kun on suorittanut teoriakokeen, neljä ajotuntia ja käsittelykokeen! Ikävaatimus käsittelykokeeseen on 16 v. Vähintään kuukauden harjoittelun jälkeen on itse hoidettava varaukset, ajoneuvo ym. ajokokeen liikenneosioon.
HUOM! A1-kortilla voit ajaa myös mopoa ja mopoautoa.
A2 moottoripyöräkortti: Ikävaatimus väh. 18 vuotta. Ajo-oikeus moottoripyöriin, joiden teho on enintään 35 KW.
A moottoripyöräkortti: Ikävaatimus väh. 24 vuotta. Ajo-oikeus rajoittamattomiin moottoripyöriin.
Järjestämme koulutuksia ajokaudella jatkuvasti.
A1 -> A2 -> A korotuskoulutukset: Voit korottaa moottoripyörän ajokorttiluokkaa seuraavaan koulutuksella (ei tutkintoa). Vaatimuksena on, että alemman luokan ajo-oikeus on ollut väh. kaksi vuotta. Koulutuksen voi aloittaa aikaisemmin.
On myös mahdollista korottaa A-luokkaa tutkinnon kautta, kunhan ikävaatimus täyttyy.
Järjestämme koulutuksia ajokaudella jatkuvasti.
Aloita B-kurssi, ilmoittaudu ja varaa ajotunteja.
Valitsemasi koulutuspaketin suorittamisen voi aloittaa heti!
Ajo-opetus: Ajotuntien määrä perustuu valittuun koulutuspakettiin. Jos olet toiminut liikenteessä moottoriajoneuvon kuljettajana jo pitkään ja hallitset auton käsittelyn, niin selviydyt todennäköisesti vähemmällä määrällä ajotunteja.
Valitse koulutuspaketti ja siihen kuuluvat ajotuntimäärät siten, että ne ovat riittävät. On viisaampaa ja halvempaa kouluttautua heti kunnolla, kuin joutua uusimaan kallis kuljettajantutkinto useita kertoja.
BE Henkilöautoyhdistelmä:
Henkilöautolla perävaunua vedettäessä vaaditaan BE- ajokortti, jos yhdistelmän kokonaismassa ylittää 3500kg.
CE tai C1E kattaa tämän luokan. Jos et tarvitse muuta kuin tämän luokan ajo-oikeuden, ota yhteyttä p. 050 522 5626 /Pekka Järvinen, neuvomme miten on edullisinta toimia!
B-ajokortin kaikille pakollinen jatkokoulutus on riskientunnistamiskoulutus. Koulutuksia järjestetään jatkuvasti, ja se sisältyy meillä ajettaviin B-ajokortteihin automaattisesti.
Oikean ajotuntuman vuoksi annamme oppilaillemme riskitilanneharjoitukset taajamassa sekä maantiellä oikealla autolla.
Käytämme hyväksyttyä ajosimulaattoriopetusta vain pimeällä ajamisen ja liukkaankelin koulutuksessa.
Koulutuspaketit opetusluvalla ajokorttia suorittavalle:
Opetusluvalla kouluttajan on pystyttävä opettamaan oppilaalle ajoneuvon käsittelyn lisäksi liikenteen perussäännöt eri liikennetilanteissa niin taajamassa kuin maantielläkin. On tärkeää, että oppilas saa oikeaa oppia monipuolisissa, vaikeissa tilanteissa.
Liikenne- ja viestintäviraston suositus on ottaa vapaaehtoisena koulutuksena tueksi myös ammattiopetus (autokoulu), yhteisopetuksella ajokortin suorittaja saisi valmiudet myös liikennetilanteisiin, joita ei välttämättä ajokoe pysty mittaamaan.
Annamme opiskelijalle yhdessä suunnitellun, edullisen koulutuspaketin kouluautolla.
Huom! Pakollisena koulutuksena on suoritettava liikenteen riskientunnistamiskoulutus ennen ajokoetta sekä tarvittaessa ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus (EAS) ennen opetuksen aloittamista.
1.12.2018 tutkintoon vaadittu koulutus väheni! Hinta koulutuksella laski ja koulutus muuttui joustavammaksi. KYSY!
Ikävaatimus väh. 18 vuotta sekä B-kortti. Ajo-oikeus tulee enintään kokonaismassaltaan 7500 kg ajoneuvoille. Myös enintään 750 kg perävaunun vetäminen on mahdollista kevytkuorma-autolla.
(Liikennetraktorit, raskaammat matkailuautot, kevytkuorma-autot, isot “pakettiautot”)
Voi suorittaa B-kortin yhteydessä Ulvilan Ajo-Opistossa!
HUOM! Myös tähän C1-luokkaan on mahdollista saada ammattipätevyys, jota monet työnantajat vaativat!
Ikävaatimus väh. 21 vuotta (poikkeus 18v.) sekä B-kortti. Ajo-oikeus myös yli 7500 kg ajoneuvoille. Enintään 750 kg perävaunun vetäminen on mahdollista raskaalla kuorma-autolla.
Kouluautomme täyttää vaatimukset oppia myös kuorma-auton manuaalivaihteiston käytön.
(Ajo-oikeus C1:n lisäksi raskaat kuorma-autot tmv.)
HUOM! Ikäraja on 18 vuotta joissakin erikoistapauksissa (mm. pelastuslaitos, ajoneuvoasentaja, ammattipätevyys- koulutus 280 h).
C1E Kevytkuorma-autoyhdistelmä: Tutkintoon vaaditut teoriat sekä ajo-opetus edullisesti. KYSY
CE Raskas kuorma-autoyhdistelmä: Suunnittelemme parhaan/edullisimman koulutus-vaihtoehdon. KYSY
Kumpaankin kuorma-autoluokkaan (C1 ja C) on mahdollista saada perustason ammattipätevyyskoulutus, joka mahdollistaa työnteon kuorma-autolla tai liikennetraktorilla. (Vaaditaan kaupallisessa liikenteessä 10.9.2009 jälkeen suoritetuissa C1- tai C-ajokorteissa)
Perustason koulutus on monimuoto-opiskelua, joka mahdollistaa joustavan kouluttautumisen esim. työn tai opiskelun lomassa.
Olemme kouluttaneet jo pitkään tavaraliikenteen ammattilaisia, jotka ovat olleet haluttuja työnantajien taholta.