Ulvilan Ajo-Opisto Ky

Teemme autokoulustasi hienon kokemuksen ja annamme Sinulle elämänkestävän ajotaidon.

Ulvilan Ajo-Opisto Ky

AM- ja A-luokat

 

AM 120 mopokortti: Kortin Ikävaatimus väh. 15 vuotta, koulutuksen voi aloittaa aikaisemmin. Ajo-oikeus kaksipyöräiseen mopoon. Koulutus sis. 6 teoriatuntia ja kolme ajotuntia. Teoriaopetukseen sisältyy opastettujen harjoituskokeiden suorittaminen Ulvilan Ajo-Opistolla kotona opiskelun lisäksi. Ajotunneilla harjoitellaan turvallista toimintaa liikenteen joukossa mopolla, ja jokainen saa palautepaperin josta näkee hyvin menneet asiat ja ne, joihin pitää vielä kiinnittää huomiota omalla mopolla ajettaessa liikenteessä. Lopussa on teoriakoe sekä mopon käsittelykoe (varmistetaan mopon käsittelytaito vaaratilanteessa). AM 120 kortilla ei saa ajaa mopoautoa.

 

AM 121 mopoautokortti: Kortin ikävaatimus väh. 15 vuotta, koulutuksen voi aloittaa aikaisemmin.

kotisivukuva-mopoauto_editedAjo-oikeus mopoautoon ja muihin kevyihin nelipyöriin. Koulutus sis. 6 teoriatuntia ja vähintään kolme ajotuntia. Hyvä oppiminen vaatii yleensä ajoharjoitusta enemmän, mitä tutkintoon vaadittu ajotuntimäärä (3) on. Vaihtoehtona onkin valita tuplamäärällä (6) ajo-opetusta ennen ajokoetta, joka mahdollistaa monipuolisemman harjoittelun ja paremman mahdollisuuden läpäistä ajokoe.  Lopussa on teoriakoe sekä ajokoe liikenteessä. AM 121 kortilla ei saa ajaa mopoa.

 

A1 kevytmoottoripyöräkortti: Kortin ikävaatimus väh. 16 vuotta. Koulutuksen voi aloittaa aikaisemmin ja ajokortti on mahdollista saada heti ikävaatimuksen täytyttyä. Ajo-oikeus moottoripyöriin enintään 125 cm3 ja teho enintään 11 KW. Koulutus sis. 14 teoriatuntia ja yhdeksän ajotuntia. Lopussa teoriakoe ja käsittely- ja liikennekoe.

A1-kortin voi suorittaa myös harjoitusluvalla. Teoriaosuus on sama kuin täydessä kurssissa, mutta ajokoulutus painottuu itseopiskeluun omalla moottoripyörällä. Kurssiin kuuluu ohjattua ajo-opetusta 4 ajotuntia, joista kaksi on käsittelykokeeseen valmistautumista ja kaksi on ohjeita siihen, mitä liikennetilanteita itse pitää opiskella kuukauden aikana, jonka vähintään pitää harjoitella omalla moottoripyörällä.

A1-harjoitusluvan voi hakea Trafin toimipisteestä, kun on suorittanut teoriakokeen, neljä ajotuntia ja käsittelykokeen! Ikävaatimus käsittelykokeeseen on 16 v. Vähintään kuukauden harjoittelun jälkeen on itse hoidettava varaukset, ajoneuvo ym. ajokokeen liikenneosioon.

HUOM! A1-kortilla voit ajaa myös mopoa ja mopoautoa.

A2 moottoripyöräkortti: Ikävaatimus väh. 18 vuotta. Ajo-oikeus moottoripyöriin, joiden teho on enintään 35 KW. Voi korottaa A1-kortista (edullisempi) tai suorittaa koko koulutuksen suoraan.

A moottoripyöräkortti: Ikävaatimus väh. 24 vuotta. Ajo-oikeus rajoittamattomiin moottoripyöriin. Voi korottaa A2-kortista (edullisempi ja ikä väh. 20 vuotta) tai suorittaa koko koulutuksen suoraan.

Katso tästä hinnastomme

mopo